• írta Adminisztrátor
  • 2020. április. 24. péntek
  • 2

Már igényelhető az 57.000 ft-os otthonápolási támogatás

Már igényelhető az 57.000 ft-os otthonápolási támogatás.
title image

Már igényelhető az 57.000 ft-os otthonápolási támogatás

Már igényelhető az 57.000 ft-os otthonápolási támogatás.

Önkormányzatunk csatlakozott, a Demokratikus Koalíciónak ahhoz, a kezdeményezéséhez, hogy ápolási díjat adjunk azoknak az embereknek, vagy a családtagjaiknak, akiket annak ellenére küldtek haza a kórházakból, hogy ápolásra, gondozásra szorulnak.

Beteg, segítségre szoruló embereket küldenek most haza. Ez akkor is felelőtlenség lenne, ha nem lenne járványveszély, de most épp a legnagyobb bajban engedik el ezeknek az embereknek a kezét. Nem törődnek azzal, hogy mi várja őket otthon. Amikor kiteszik őket a kórházból, nem kérdezik meg van-e családjuk, aki segíteni tud. Menniük kell azoknak is, akik egyedül, betegen, magatehetetlenül próbálják túlélni azt a helyzetet, amibe belekényszerítették őket. Vannak, akik felöltözni, enni sem tudnak egyedül. Az, aki hazaküldi őket, mire gondol, mi fog velük történni?

Ezeknek az embereknek most segítségre van szükségük. Valakire, aki szakszerűen be tudja adni az infúziót. Valakire, aki segít a tisztálkodásban, etetésben. Azért adjuk ezt az 57.000 Ft-os támogatást, hogy ki tudjanak fizetni egy ilyen szakembert. Hogy legyen, aki törődik velük. Hogy ne maradjanak magukra a bajban.

Elfogadhatatlannak tartjuk, hogy a kormány bármiféle magyarázat nélkül az egyik beteg életét a másik elé helyezi. A kormány döntése az volt, hogy a legnagyobb baj közepén hagyják magukra az embereket. A mi döntésünk pedig az, hogy segítünk. Most ezzel az 57.000 ft-tal.

Az erről szóló, már hatályba lépett rendelet alább olvasható, a kérelmeket pedig szintén innen tudják letölteni.

Erzsébetváros Önkormányzata

kohezios_alap