• írta Török Zsuzsa Göngy
  • 2022. július. 01. péntek
  • 0

Ma ünnepelnek a közszféra dolgozói

A köztisztviselők és kormánytisztviselők napját 1997 óta ünneplik Magyarországon, július 1-jén. Ma zárva tartanak a hivatalok.
title image

„A közösség szolgálatánál nehezebb feladat kevés van”

Ma ünnepelnek a közszféra dolgozói

 

„Az emberek és a nemzet szolgálata – ez a köztisztviselő feladata.”

Így idézte Magyary Zoltán közigazgatási tudóst Tóth László jegyző a K11-ben megrendezett ünnepségen, ahol a hivatalnokokat köszöntötték.

A köztisztviselők és kormánytisztviselők napját 1997 óta ünneplik Magyarországon, július 1-jén. Ma zárva tartanak a hivatalok.

„Ha önök nem lennének, nem lenne hivatal, csak ülnék az irodámban. Tudom, hogy önökre bízhatom magam, hogy becsukott szemmel aláírhatom, amit elém tesznek, mert önök mindannyian kitűnően látják el a munkájukat. Büszke vagyok rá, hogy önökkel dolgozhatok” – fogalmazott kollégáinak Niedermüller Péter polgármesteri köszöntőjében, s hozzátette: „A közösség szolgálatánál nehezebb feladat kevés van.”

„Köszönet a munkátokért és példás helytállásotokért” – szólt munkatársaihoz Tóth László jegyző, aki bejelentette azt is, hogy idén kik kapnak dicséretet kiváló munkájukért.

Az okleveleket és ajándékokat Niedermüller Péter adta át.

Elismerést vehetett át: Dobai Zsuzsanna és Sedlák Rita a polgármesteri kabinet dolgozói, Soós László az üzemeltetési irodából, Szegény Ákos a humán szolgáltató iroda munkatársa, Tölgyesi Melinda Márta pénzügyes, Törőcsik Attila a főépítészi és vagyongazdálkodási iroda szakembere, Tréznikné Majoros Mária adóügyes kolléga, Werl Zsuzsanna a jegyzői irodából, és Zöld Tünde a hatósági és ügyfélszolgálati iroda dolgozója.

Az ünnepséget követően, a családias hangulatú vendéglátás közben arra kerestük a választ, hogy milyen ma köztisztviselőnek lenni. Név nélkül összefoglaltuk a válaszokat.

„Rengeteg türelem kell ehhez a munkához. Emberismeret és emberszeretet. Megpróbálni nyugodtnak, higgadtnak maradni akkor is, ha az ügyfél kiabál. Mert ez gyakran előfordul. Mi kapjuk az indulatot, sokszor itt eresztik ki a gőzt az emberek, az ügyfélszolgálaton. Igaza van a polgármester úrnak: a közt szolgálni a legnehezebb.” 

kohezios_alap