• írta Erzsébetváros Önkormányzata
  • 2022. január. 11. kedd
  • 0

Közel 600 autós parkolt szabálytalanul a kizárólagos lakossági parkolóhelyeken

Szigorúan ellenőrizzük, a lakosságnak fenntartott parkolóhelyeket Belső-Erzsébetvárosban
title image

Szigorúan ellenőrizzük, a lakosságnak fenntartott parkolóhelyeket Belső-Erzsébetvárosban

Január 1-jén a kizárólagos lakossági parkolás életbelépésével az Erzsébetvárosi rendészeti igazgatóság munkatársai megkezdték a lakók számára kijelölt pakolóhelyek ellenőrzését Belső-Erzsébetvárosban.

Az első hét tapasztalatai azt mutatják, hogy több mint napi 100 autós parkolt szabálytalanul a kijelölt helyeken. Felhívtuk a figyelmüket, hogy ezeket a parkolóhelyeket január 1-jétől csak a lakossági várakozási engedéllyel rendelkező autósok vehetik igénybe. Rendész kollégáink minden nap ellenőrzik a pakolóhelyeket és 2022. február 1. után már szankciókkal is jár, ha valaki szabálytalanul parkol a lakosságnak kijelölt területeken.

Az intézkedéssel a kerületben élő autósok mindennapjait szeretnénk megkönnyíteni, hiszen tudjuk, nagyon nehéz parkolóhelyet találni Erzsébetvárosban, különösen a késő délutáni és esti órákban. Ennek megfelelően a szabályokat nagyon szigorúan be fogjuk tartatni. Az engedélyek kiváltásának pontos útmutatóját megtalálják az erzsebetparkolas.hu oldalon. https://www.erzsebetparkolas.hu/lakossagi-kedvezmeny/

kohezios_alap