• írta Barát József
  • 2023. február. 28. kedd
  • 0

Képviselő-testület: új lakossági parkolóhelyek

Erzsébetváros képviselő-testülete február 27-én megtartott ülésén kizárólagos lakossági parkolóhelyek létesítéséről döntött Középső- és Külső-Erzsébetvárosban is.
title image

Képviselő-testület: új lakossági parkolóhelyek

Erzsébetváros képviselő-testülete február 27-én megtartott ülésén kizárólagos lakossági parkolóhelyek létesítéséről döntött Középső- és Külső-Erzsébetvárosban is. Ezeket este hattól reggel hétig csak helyi lakosok vehetik majd igénybe. Ugyanakkor 75 új MOBI-pontot is létrehoznak 215 kerékpár és 77 elektromos roller számára.

Az önkormányzat ingatlangazdálkodási cégét az EVIN-t bízta meg azzal, hogy kezdje meg Belső-Erzsébetvároshoz hasonlóan az egész kerületben a kizárólagos lakossági parkolóhelyek kijelölését, és ellátását a megfelelő táblákkal. A folyamat végén a 7. kerületi parkolók egyharmadán csak helyi várakozási hozzájárulással rendelkező autók állhatnak majd éjszakánként. Ennek költsége várhatóan 18 millió forint lesz. Ezzel párhozamosan új MOBI-pontokat alakítanak ki kerékpárok és rollerek számára, erre maximum 39 millió forintot költ majd a kerület. Ripka András Fideszes képviselő kérdésére válaszolva Sedlák Tibor a Rendészeti Igazgatóság vezetője elmondta: az elmúlt évben 1800 alakalommal alkalmaztak kerékbilincselést olyan járművek esetében, amelyek engedély nélkül használták a lakossági parkolóhelyeket.

A képviselő-testület március 1-jével lezárta azoknak az ajándékutalványoknak a kiosztását, melyeket decemberben az időskorúak és a gyermekek számára ajánlott fel. Az át nem vett utalványok felhasználásáról az önkormányzat később rendelkezik. 

kohezios_alap