• írta Erzsébetváros Önkormányzata
  • 2022. január. 19. szerda
  • 0

Képviselő-testület: nyilvános és egyelőre titkos döntések

Összesen 17 napirendi pontról határozott nyilvános ülésén Erzsébetváros képviselő-testülete január 19-én.
title image

Képviselő-testület: nyilvános és egyelőre titkos döntések

 

A piaci árusok bérleti díjától a polgármester és az alpolgármesterek javadalmazásán keresztül a Kamaszbarát Önkormányzat címének elnyerése érdekében tett lépésekig összesen 17 napirendi pontról határozott nyilvános ülésén Erzsébetváros képviselő testülete január 19-én. Zárt ülésen döntöttek az Erzsébetváros Díszpolgára, a Pro Urbe Erzsébetváros, és más helyi elismerések odaítéléséről, a neveket majd a díjátadón tudjuk meg.

Annak érdekében, hogy a nagyon szűkös idei költségvetés részleteinek kidolgozása előtt sikerüljön konszenzusos döntésre jutni, a testület most levette a napirendről a nagy értékű ingatlanok értékesítésének a meghívón még szereplő ügyét. Érthető az óvatosság: a döntés milliárdos nagyságrendű összegekről szól. Tárgyaltak viszont a képviselők az önkormányzat tulajdonában álló piacokról szóló rendelet módosításáról. A kereskedők által fizetett bérleti díjak alacsonyabbak, mint a fenntartási költségek és a közpénzből fizetett különbség jelenleg négyzetméterenként elérheti a 2000 forintot is. Minthogy a megkötött szerződések egyoldalú módosítására nincs lehetőség, a testület úgy döntött, hogy azoknak a kereskedőknek, akik a teljes fenntartási költséget kifizetik, az önkormányzat elengedi a bérleti díj 99 százalékát. Ennek a szerződések meghosszabbításakor, vagy új szerződések megkötésekor lehet jelentősége.

A testület döntött a főállású alpolgármesterek díjazásáról is, amely Erzsébetvárosban a polgármesteri illetmény 85 százaléka. Ez utóbbit országos döntés keretében a 2011. évi CLXXXIX törvény 2022. január 1-i hatállyal 1.300.000 forintban határozta meg, amihez 15 százalékos költségtérítés járul. Erzsébetvárosban négy alpolgármester van.

A képviselők egyebek mellett döntöttek a testület 2022. évi munkatervéről és elfogadták a polgármesteri hivatal beszámolóját. Azt is elhatározták, hogy az önkormányzat csatlakozik a 8K az Életminőség Fejlesztéséért Alapítvány által meghirdetett országos akcióhoz: szeretné elnyerni a „Kamaszbarát Önkormányzat címet. Ennek megfelelően meghirdeti a „Javíts egy jegyet” pályázatot és miután megtalálták Erzsébetváros legszorgalmasabb osztályát, annak részére felajánlják a VII. Kamaszfesztivál részvételi díjának szállás és étkezési díját. 

kohezios_alap