• írta Buják Attila
  • 2022. november. 21. hétfő
  • 0

K11 – Tanmese Tequilával

Prevenciós célzattal szervezett alkoholellenes ifjúságvédelmi programot a K11-ben a VII. kerületi rendőrkapitányság és Erzsébetváros önkormányzata.
title image

K11 – Tanmese Tequilával

Prevenciós célzattal szervezett alkoholellenes ifjúságvédelmi programot a K11-ben a VII. kerületi rendőrkapitányság és Erzsébetváros önkormányzata. A szokásos egészség- és erkölcsvédelmi előadás helyett ezúttal a világsikernek számító Smashed Live nevű drámajáték került műsorra. A program online és élő verzióban harmincnyolc országban alkalmazzák. Elöljáróban Szücs Balázs alpolgármester hangsúlyozta: a diákok olyan életkorba értek, amelyben sok ismeretlen, néha veszélyes dologgal találkoznak. Az alkohol ezek egyike. Nincsenek illúziói, tisztában van azzal, hogy a dolog megkerülhetetlen. Jobb tehát felkészülni. Szücs Balázs és a rendőrség munkatársa, Szalai-Komka Éva őrnagy hangsúlyozta, az előadással azt szeretnék elérni, hogy a közönség megtanulja, minden dolgot, az alkoholt is, arra kell használni, amire való.

A drámajáték azt mutatta meg, amire nem való. A történet szereplője két kamaszfiú, az egyik érettségi előtt áll, a másik pályakezdő, de már menő állása van. Ugyanazért a lányért vetélkednek. Gondjaikat tequilával próbálják feloldani. A történet rosszul végződik, a lányszereplő egy dulakodás során földre kerül és elveszíti félszemét, a pályakezdőt elbocsátják, nem jön össze az érettségi sem.

Itt lép a történetbe a közönség, amely a színészek moderálása mellett arról szavaz, mit, hol kellett volna másképpen csinálni, el lehetett-e a végzetes házibulit kerülni.

A K11-ben váltott közönség előtt a Momentán Társulat zsinórban kétszer adta elő a darabot. A program jövő csütörtökön szintén két előadással zárul.   

kohezios_alap