• írta Erzsébetváros önkormányzata
  • 2023. január. 13. péntek
  • 0

Jövő7 – Erzsébetváros a jövőbe fektet!

A Jövő7 az Energiahatékonysági és Klímavédelmi Alap 3 milliárd forintos keretére alapozott program, amelyet két szóval lehet a legegyszerűbben jellemezni: megtakarítás és befektetés.
title image

Jövő7 – Erzsébetváros a jövőbe fektet!

A Jövő7 az Energiahatékonysági és Klímavédelmi Alap 3 milliárd forintos keretére alapozott program, amelyet két szóval lehet a legegyszerűbben jellemezni: megtakarítás és befektetés.

Megtakarítás: közhely, de a legolcsóbb energia, a fel nem használt energia. A Jövő7 forrásait ezért egyrészt arra használjuk, hogy az erzsébetvárosiak otthonainak energiafelhasználását hatékonyabbá tegyük. A cél, hogy kevesebb fogyasztás mellett lehessen biztosítani az otthon melegét télen, és a kellemes hűvöset a nyári hőhullámok idején. A kevesebb energiafogyasztás pedig pénzmegtakarítást eredményez.

Ezek mellett pedig elvégezzük az önkormányzati épületek, lakások korszerűsítését is az energiahatékonyság jegyében, ami hosszú távon megtakarítást jelent az önkormányzatnak, a kerületnek.

A Jövő7 energia- és pénzmegtakarítást jelent.

Befektetés: a Jövő7 forrásait másrészt klímavédelmi fejlesztésekre használjuk, azaz Erzsébetváros közterületeit is megújítjuk klímabarát módon. A zöldítés és a faültetés nemcsak a szmogos levegő tisztításához járul hozzá, hanem a nyári túlhevülés ellen is védelmet nyújt, továbbá a felületek csapadékvíz-megtartó képességét is elősegíti, amivel elkerülhető az utcáinkon időnként végighömpölygő áradás egy-egy felhőszakadás után.

A Jövő7 befektetés a jövőbe, egy zöld és élhető Erzsébetváros jövőjébe.


Miért van szükség a Jövő7-programra?

2019 óta számos lépést tettünk egy zöld és fenntartható Erzsébetváros létrehozása érdekében, mondhatjuk, hogy kerületünk közel 4 évvel ezelőtt az energiatakarékosság útjára lépett. Ugyanakkor ezen a területen is hátrányból kellett elindulnunk, ugyanis az épületeink döntő többsége nincs megfelelően szigetelve, nincs felkészítve a szélsőséges időjárásra. Az időközben ránk zúduló energiaválság, a drasztikusan emelkedő rezsiköltségek ezért arra kényszerítenek minket, hogy felgyorsítsuk a klíma- és energiabarát fejlesztéseinket.

Ezt a célt szolgálja a Jövő7 elnevezésű programunk, amelynek 3 milliárd forint összegű forrásait a társasházak és az önkormányzati ingatlanok energiahatékonyságának növelésére, valamint a kerület klímabarát megújítására használjuk fel. A Jövő7 az erzsébetvárosiak számára már rövid távon is energia- és pénzmegtakarítást jelent, hosszú távon pedig a program befektetés a jövőbe, egy zöld és élhető Erzsébetváros jövőjébe.