• írta Adminisztrátor
  • 2021. február. 04. csütörtök
  • 2

Jelképes összegért üzemelhetnének a teraszok az év végéig

Jelképes összegért üzemelhetnének a teraszok az év végéig
title image

Jelképes összegért üzemelhetnének a teraszok az év végéig

A koronavírus-járvány és az ennek következtében bevezetett kormányzati korlátozó intézkedések rendkívüli válságba taszították a kerületi vállalkozásokat, főként a vendéglátóipar szereplőit. A járvány miatt az önkormányzat gazdasági helyzete is megnehezedett, lehetőségeihez mérten viszont eddig is igyekezett segíteni, például az üzlethelyiségek bérleti díjának moratóriumával, vagy a fizetésképtelenné vált kerületi lakók támogatásával.

Erzsébetváros önkormányzata most újabb eszközzel szeretne segíteni a járvány miatt nehéz helyzetbe került kerületi vendéglátósokon, akikkel együtt azt reméljük, hamarosan újranyithatnak az üzletek.

Elsőként minden bizonnyal a teraszokon indulhat újra az élet, mivel a szabad levegőn az emberek biztonságosabb környezetben találkozhatnak. Hogy ennek minél kevesebb akadálya legyen, Erzsébetváros vezetése rendeletmódosítással biztosítaná a teraszok üzemeltetőinek, hogy 2021. december 31-ig csak egy jelképes összeget, naponta és négyzetméterenként mindössze 100 forintot fizessenek a helyhasználatért.

Hivatalba lépésünktől kezdve folyamatosan hangsúlyozzuk: otthonos, élhető, modern Erzsébetvárost szeretnénk, ahol a lakók és a vendégek egyaránt jól tudják érezni magukat. A járvány levonulásával folytatni szeretnénk ezt a munkát: a lakókkal, civilekkel és vendéglátósokkal közösen fogunk dolgozni azért, hogy kerületünk tiszta, rendezett, biztonságos és barátságos legyen.

kohezios_alap