• írta Erzsébetváros önkormányzata
  • 2022. január. 18. kedd
  • 0

Jelentkezzen szavazatszámláló bizottsági tagnak még januárban!

Ha részt szeretne venni ebben a munkában, jelentkezzen január 31-ig választott szavazatszámláló bizottsági tagnak a Helyi Választási Irodánál. Telefon: 06-1-462-3212, 06-1-462-3191, E-mail: [email protected]
title image

Jelentkezzen

szavazatszámláló bizottsági tagnak!

 

2022 tavaszán kerül sor az országgyűlési képviselők megválasztására, valamint várhatóan több kérdésben népszavazásra is sor kerül.

A szavazásnapi feladatok lebonyolításában kiemelt jelentősége van a szavazatszámláló bizottságoknak, amelyek tagjait a képviselő-testület választ meg.

Ha részt szeretne venni ebben a munkában, jelentkezzen választott szavazatszámláló bizottsági tagnak a Helyi Választási Irodánál.

 

Feltételek:

·         Választott szavazatszámláló bizottsági tag a településen (Budapest VII. kerület) lakcímmel rendelkező választópolgár lehet.

·         Nem lehet tagja a szavazatszámláló bizottságnak a köztársasági elnök, a háznagy, képviselő, alpolgármester, jegyző, másik választási bizottság tagja, választási iroda tagja, hivatásos, szerződéses katona, honvéd tisztjelölt, honvéd altiszt-jelölt és a tényleges szolgálatot ellátó önkéntes tartalékos katona, valamint a jelölt.

·         Nem lehet a szavazatszámláló bizottság választott tagja – az előbbieken túl – párt tagja, a választókerületben jelöltet állító jelölő szervezet tagja, a választókerületben induló jelölt hozzátartozója, a központi államigazgatási szervekről, valamint a Kormány tagjai és az államtitkárok jogállásáról szóló törvény szerinti központi államigazgatási szervvel vagy a választási bizottsági illetékességi területén hatáskörrel rendelkező egyéb közigazgatási szervvel kormányzati szolgálati jogviszonyban, politikai szolgálati jogviszonyban, biztosi jogviszonyban, szolgálati vagy más, munkavégzésre irányuló jogviszonyban álló személy a közalkalmazott kivételével.

 

A feltételek teljesülését igazolni kell, illetve arról nyilatkozatot kell aláírni.

A választott szavazatszámláló bizottsági tagok megbízatása nem kizárólag a 2022. évi választásra szól, hanem a következő országgyűlési választásra megválasztott szavazatszámláló bizottságok megválasztásáig, tehát várhatóan 4 évig tart.

A szavazatszámláló bizottság választott tagjait tiszteletdíj illeti meg és a szavazást követő napon mentesülnek az őket egyébként terhelő munkavégzési kötelezettség alól.

Jelentkezni 2022. január 31-ig lehet, és további információ kérhető az alábbi elérhetőségeken:

Budapest VII. Helyi Választási Iroda

1073 Budapest, Erzsébet krt. 6.

Telefon: 06-1-462-3212,  06-1-462-3191

E-mail: [email protected]

 Helyi Választás Iroda

adatlap és nyilatkozat


kohezios_alap