• írta Erzsébetváros Önkormányzata
  • 2023. május. 15. hétfő
  • 0

Ingyenes LED-izzókkal az energiatakarékos háztartásokért!

Május 16-tól lehet jelentkezni az Erzsébetvárosi Önkormányzat és a programot lebonyolító CYEB Kft. ingyenes LED-csereakciójára
title image

Ingyenes LED-izzókkal az energiatakarékos háztartásokért!

Május 16-tól lehet jelentkezni az Erzsébetvárosi Önkormányzat és a programot lebonyolító CYEB Kft. ingyenes LED-csereakciójára, amelyben a régi, volfrámszálas körtéket modern és rendkívül energiatakarékos, 80–85 százalékkal kevesebb energiát fogyasztó LED-izzókra lehet cserélni.

Az akcióban minden erzsébetvárosi állandó lakcímmel rendelkező polgár részt vehet. Fontos, hogy egy háztartásból csak az jelentkezhet, aki szerződésben áll az áramszolgáltatóval!

Ehhez nem kell mást tenni, mint az alábbi oldalon május 16-tól megadni néhány, a kalkulációhoz nélkülözhetetlen adatot. Emellett fel kell tölteni a személyi igazolványról és a lakcímkártyáról készült fényképet, illetve az utolsó villanyszámlát és hogy melyik szobában hány égő ég. Ezek alapján a programot lebonyolító partner, a CYEB Kft. rendszere kiszámolja, hogy hány LED-izzó jár a háztartásoknak.

Azoknak, akiknek nincs internet-hozzáférésük, az önkormányzat ügyfélszolgálata (1073 B., Erzsébet krt. 6.), valamint az EVIN ügyfélszolgálati irodája (1072 Budapest, Klauzál tér 11, a piac galériáján) személyes segítséget nyújt a kitöltéshez.

A regisztráció június 30-ig tart. Ezt követően Erzsébetvárosba szállítják az izzókat, majd az ősz folyamán – várhatóan szeptemberben – a Klauzál téri csarnokban osztják ki azokat.

A LED-égők komoly megtakarítást jelentenek a családoknak. Ha például 5 darab 100W-os, „hagyományos” izzót ugyanekkora megvilágítást biztosító – 12W – új égőre cserélnek, azzal napi 4 óra használat mellett évente akár 17 600 forintot spórolhatunk meg.

kohezios_alap