• írta Sári Judit
  • 2022. november. 08. kedd
  • 0

Ifjú rendészjelöltek Erzsébetvárosban

A rendészeti technikusnak tanuló fiatalok csoportosan megismerkedtek a VII. kerületi igazgatóság munkáival
title image

2020-ban új jogszabályi feltételek mellett új gyakorlat alakult ki az oktatási rendszerekben, a duális képzés bevezetésével lehetőség nyílt arra, hogy a szakmát tanuló diákok a valós élet-, és munkakörülmények között végezhessék tanulmányaik szakmai-gyakorlati részét. Felismerve a duális oktatásban rejlő lehetőségeket Erzsébetváros Rendészeti Igazgatósága az első adandó alkalommal élt a felkínált lehetőséggel, elfogadva a Budapesti Műszaki Szakképzési Centrum Than Károly Ökoiskola ajánlatát az együttműködésre. A rendészeti technikusnak tanuló fiatalok csoportosan megismerkedtek a VII. kerületi igazgatóság munkáival, feladataival, és november 3-án azt az öt ifjú rendészjelöltet is kiválasztották, akik itt, Erzsébetvárosban fogják szakmai gyakorlatukat elvégezni.

Fotókon: Sedlák Tibor ERI igazgató és dr. Kispál Tibor közbiztonsági ügyekben felelős alpolgármester fogadta a gyakorlatra érkező rendészeti iskolás diákokat.

 


Sedlák Tibor rendészeti igazgató elmondta: A közös tevékenység során a fiatalok számára olyan elméleti képzést igyekszünk biztosítani, amely megalapozza, megérteti velük munkánk ismérveit. Az ehhez kapcsolódó, a szakmai tevékenységet magas színvonalon végző munkatársaink által a gyakorlati tevékenység teljesítése közben átadott tapasztalatok, magyarázatok azt a célt szolgálják, hogy a fiatalok minden fontos információt megkapjanak, hogy az iskola – és ezen belül a szakmai gyakorlat – befejezését követően a közterület- felügyelői pályát válasszák.

Dr. Kispál Tibor közbiztonsági ügyekben felelős alpolgármester az önkormányzat nevében apró kezdőcsomaggal köszöntötte a rendészeti iskolásokat. 

-         Természetesen igyekszünk az ideális körülményeket megteremteni, éreztetni a fiatalokkal, hogy számunkra fontos a közös tevékenység, megbecsüljük őket és mindent megteszünk annak érdekében, hogy elnyerje tetszésüket az ERI által kínált jövőbeli elhelyezkedési lehetőség. – mondta az alpolgármester.

kohezios_alap