• írta Erzsébetváros Önkormányzata
  • 2022. szeptember. 06. kedd
  • 0

FECSKE Szolgáltatás – hiánypótló ellátások Erzsébetvárosban

A KézenFogva alapítvány 25 éve dolgozik a fogyatékkal élő emberek elfogadásának növelésén, illetve munkához segítésén.
title image

FECSKE Szolgáltatás – hiánypótló ellátások Erzsébetvárosban

 

A KézenFogva alapítvány 25 éve dolgozik a fogyatékkal élő emberek elfogadásának növelésén, illetve munkához segítésén. Hiánypótló családsegítő szolgáltatásaikkal pedig elősegítik a társadalmi integrációjukat és ezzel életminőségük javítását.

Erzsébetváros Önkormányzata ezért is kapcsolódott egyedüliként a KézenFogva Alapítvány FECSKE Szolgálatához (Fogyatékos Embereket nevelő Családok otthonában nyújtott időszakos Kísérés és Ellátás).

A szolgáltatás igénybevételével a fogyatékossággal élő, sajátos nevelési igényű vagy tartósan beteg gyermeket, esetleg fiatal felnőttet nevelő erzsébetvárosi szülők, közvetlenül az önkormányzattól kaphatnak segítséget.

A FECSKE- segítők szakképzettek, önkormányzatunk támogatásával valamennyien elvégezték az „Új utak a fogyatékos emberek családjainak személyi segítésében” elnevezésű felnőttképzési programot.

Munkatársaink az otthoni felügyelet keretében szükség esetén segítséget nyújtanak a személyi higiéné megtartásában, az étkezésben, a lakáson belüli helyváltoztatásban, de számíthatnak rájuk akkor is, ha külső helyszínre, például gyógytornára vagy más, egészségügyi kezelésre, oktatási, kulturális vagy sporteseményre kell kíséretet nyújtani.

Erzsébetváros Önkormányzata - nem kötelezően ellátandó feladatként – a Szolgálatot a hét minden napján működteti, reggel hét és este tíz óra között.

A program keretében családonként havonta maximum 20 óra vehető igénybe, egy-egy alkalommal legfeljebb négy órában, Budapest Főváros VII. Kerület Erzsébetváros Önkormányzata Képviselő-testületének a szociális támogatások és szociális szolgáltatások, valamint a pénzbeli, természetbeni és személyes gondoskodást nyújtó gyermekjóléti ellátások igénybevételének helyi szabályozásáról szóló 6/2016. (II.18.) önkormányzati rendelete alapján 600 Ft/óra díj ellenében.

A jogosultságot minden esetben orvosi szakvéleménnyel kell igazolni.


Az erzsébetvárosi FECSKE Szolgálatot az alábbi elérhetőségeken kereshetik fel:

 

·         1074 Budapest, Dohány u. 22.-24.

·         Szicsákné Horváth Anikó szakmai vezető

·         Tel: (1) 342-9576

·         e-mail: [email protected]

·         web: www.bjhuman.hu

A Bischitz Johanna Integrált Humán Szolgáltató Központ szolgáltatásaival az erzsébetvárosi családoknak segítséget, időt, erőt és biztonságot adunk. 

kohezios_alap