• írta Erzsébetvárosi Rendészeti Igazgatóság
  • 2022. március. 04. péntek
  • 0

Februárban is sok dolga volt az Erzsébetvárosi Rendészeti Igazgatóság munkatársainak

Az ERI legújabb februári összefoglalóját itt olvashatják
title image

Februárban is sok dolga volt az Erzsébetvárosi Rendészeti Igazgatóság munkatársainak

Az ERI legújabb februári összefoglalóját itt olvashatják:

2022. február 01. – 2022. február 28. közötti időszak:

 Szabálysértésekkel kapcsolatos intézkedés : 850 eset

 Szabályszegésekkel kapcsolatos intézkedés: 301 eset

Vendéglátó egységek ellenőrzése: 295 eset

Vendéglátó egységekkel kapcsolatos közigazgatási hatósági eljárás kezdeményezése: 19 eset

Kerékbilincs alkalmazása: 725 eset

Lakossági bejelentések: 73 eset

Lakossági bejelentés miatt történt intézkedés: 73 eset

Üzemképtelen személygépjárművekkel kapcsolatos intézkedés: 8 eset             

Egyéb események:

 

1.)   2022. február 05. napján járőrszolgálatunk lakossági bejelentés alapján intézkedést kezdeményezett a Klauzál tér 6. szám előtt található elektromos kapcsolószekrény nyitott állapota miatt a további élet-, és balesetveszély megelőzése érdekében.

A gépkocsizó járőrök a kapcsolószekrényt jól látható módon körülkerítették, majd elektronikus úton értesítettük az ELMÜ-t, akik a hiba elhárítása érdekében a szükséges intézkedéseket foganatosították.

 

2.)   2022. február 18. napján Igazgatóságunk részt vett a Budapesti Rendőr- főkapitányság által Belső Erzsébetvárosban végrehajtott fokozott bűnügyi, közbiztonsági ellenőrzés végrehajtásában.

A közös ellenőrzés során a közterület- felügyelők saját kezdeményezés alapján 18 esetben foganatosítottak intézkedést, továbbá tevékenységükkel hatékonyan segítették a rendőrség munkáját.

 

3.)   2020. február 20. napján 15:30 óra körüli időben a menetrendszerű villamoson szolgálatot teljesítő BKV. jegyellenőrt ismeretlen személyek tettleg bántalmaztak.

A rendelkezésre álló személyleírás alapján a Műveleti Központ munkatársai a térfigyelő kamerák felvételeinek tanulmányozása során észlelték a feltételezett elkövetőt a Kéthly Anna téren, majd intézkedtek a rendőrjárőr helyszínre irányításáról.

A BRFK. VII. Kerületi Rendőrkapitányság járőrei az elkövetéssel megalapozottan gyanúsítható személyt ellenőrzés alá vonták, majd közfeladatot ellátó személy ellen elkövetett erőszak bűncselekmény megalapozott gyanúja miatt elfogták és előállították.

 

4.)   2022. január 01. napjától Erzsébetváros közigazgatási területén érvénybe léptek a 18:00 – 07:00 óra közötti időszakban kizárólag érvényes lakossági várakozási engedéllyel igénybe vehető parkolási helyekre vonatkozó szabályok. A kijelölt helyekkel kapcsolatban konkrét információ az „Erzsebetvaros.hu” honlapon találhatóak meg. Január hónap végén ismételten felhívtuk a lakosság figyelmét, hogy a szabályokat megsértő gépjárművezetőkkel szemben 2022. február 01. napjától már szankciókat foganatosítunk.

A jogkövető magatartás betartása céljából a közterület- felügyelők a jelzett időponttól kezdődően kerékbilincs rögzítő eszközzel rögzítik a gépjárműveket és figyelmeztetést alkalmaznak a szabályokat megsértőkkel szemben.

A február havi tapasztalatok alapján az idő múlásával folyamatosan csökken a jogsértő magatartások száma.

 

Tájékoztatjuk továbbá Önöket, hogy Igazgatóságunk Műveleti Központjában szolgálatot teljesítő munkatársaink a kerületbe telepített 137 db. térfigyelő kamera alkalmazásával segítik a közterület- felügyelők és a rendőrök munkáját.

Február hónapban 61 esetben közlekedési, 19 esetben közterületi alkoholfogyasztással és köztisztasági szabálysértésre utaló, 2 esetben sürgős segítségnyújtásra, valamint 1 esetben bűncselekmény elkövetésére vonatkozó jelzéssel segítették kollégáink a közterületi szolgálatot ellátó munkatársaik tevékenységét.

 

Továbbra is várjuk Erzsébetváros közrendje és köztisztasága érdekében tett bejelentéseiket a   0-24 órában működő +36 1 461- 9040 ügyeleti telefonszámunkon, vagy a diszpecser@evkf. hu e-mail címen.

 

                                                                                   Erzsébetváros Rendészeti Igazgatósága

kohezios_alap