• írta Erzsébetváros Önkormányzata
  • 2022. szeptember. 08. csütörtök
  • 0

Erzsébetváros tele van ismeretlen ismerősökkel - Flóra-Miliő Virág-Ajándék

Aki a virágot szereti, rossz ember nem lehet. És ha a mondás igaz, akkor Gyöngyvér, a Flóra-Miliő egyik tulajdonosa egy szuper jó ember, ugyanis mindennél jobban szereti a virágokat és növényeket.
title image

Aki a virágot szereti, rossz ember nem lehet. És ha a mondás igaz, akkor Gyöngyvér, a Flóra-Miliő egyik tulajdonosa egy szuper jó ember, ugyanis mindennél jobban szereti a virágokat és növényeket. Számára a virágkötészet változatos kihívásai jelentik a legnagyobb örömöt, kreativitásának semmi sem szab határt, amiről nem csak a virágcsokrai, de több mint egy évtizede visszajáró vendégei is árulkodnak. 


Pedig a virágszalon ötletét nem Gyöngyvér, hanem férje álmodta meg, ráadásul szó szerint. A házaspárnak egy lángosózója volt annó az Örs vezér téren, amikor úgy döntöttek, új vizekre eveznek, és a hosszas gondolkodás és tervezgetés eredménye lett az éjszakai megvilágosodás. Az ötletből hamar valóság lett, Gyöngyvér kitanulta és megszerette a szakmát, sőt, szenvedélyévé vált: férjével együtt jár virágpiacra és inspirálódik külföldi virágosok üzleteiből és kínálataiból is. A virágkötészet mestere lett, sok mindent látott már, vagy ha úgy tetszik kötött már, egyszer például egy temetésre kellett egy rózsa takarót varrnia több mint 160 rózsából. 



A virágkötők számára a munkaszüneti napokon van a legtöbb munka, és bár a klasszikus, nagy virágcsokros ünnepeken több száz csokrot kell készítenie, még egyszer sem csinált két egyformát, pont azért, amiért ezt a szakmát a legjobban szereti: a csodálatosan kreatív lehetőségekért, amiket a virágok, zöldek, díszek magukban rejtenek. 


Gyöngyvér és férje kerületi lakosként igazán jól megértik az Erzsébetvárosiak igényeit, visszatérő vendégeikkel szoros barátságokat is ápolnak, de nem csak azért járnak vissza hozzájuk a vásárlók: pontosan tudják, hogy a Gyöngyvértől kapott egyedi, szépséges csokrok nem hervadnak el két nap alatt. 


Erzsébetváros tele van ismeretlen ismerősökkel. 


Olyan emberekkel, akik részei a mindennapjainknak, és akikről annak ellenére, milyen gyakran látjuk őket, szinte semmit sem tudunk. Ebben a sorozatban olyan erzsébetvárosi szolgáltatások és üzletek tulajdonosait mutatjuk be nektek, amelyekben már nagy valószínűséggel ti is megfordultatok. 


És ha tetszik nektek ez a sorozat, akkor arra kérünk titeket, hogy ajánljatok nekünk olyan embereket, üzleteket, szolgáltatásokat a kerületből, akiknek érdekel a története, akikről szeretnétek többet megtudni általunk.

kohezios_alap