• írta Erzsébetváros Önkormányzata
  • 2022. augusztus. 18. csütörtök
  • 0

Erzsébetváros tele van ismeretlen ismerősökkel

Lucza Krisztián a tökéletes példája annak, amikor az ember végül megtalálja azt, amit igazi szeretettel és szenvedéllyel csinál.
title image
Erzsébetváros tele van ismeretlen ismerősökkel.

 

Olyan emberekkel, akik részei a mindennapjainknak, és akikről annak ellenére, milyen gyakran látjuk őket, szinte semmit sem tudunk. Ebben a sorozatban olyan erzsébetvárosi szolgáltatások és üzletek tulajdonosait mutatjuk be nektek, amelyekben már nagy valószínűséggel ti is megfordultatok.

 

És ha tetszik nektek ez a sorozat, akkor arra kérünk titeket, hogy ajánljatok nekünk olyan embereket, üzleteket, szolgáltatásokat a kerületből, akiknek érdekel a története, akikről szeretnétek többet megtudni általunk.

 

Lucza Krisztián a tökéletes példája annak, amikor az ember végül megtalálja azt, amit igazi szeretettel és szenvedéllyel csinál. Krisztián a Tömörgumi Bt. gumiszervíz tulajdonosa, aki 17 éve foglalkozik ezzel a szakmával. Mindig is a hetedik kerületben dolgozott és élt, ez a műhely pedig 6 éve fontos része az Izabella utcának.



 

Apró kis műhelybe vezetnek lefelé a lépcsők az utcáról, és amilyen apró, annyi ember van benne - mind ügyfelek. Megállás nélkül folyik a munka, épp visznek egy elkészült gumiszettet, és Krisztián már egy Go-kart gumijaival foglalkozik. Látszik a mozdulataiban a rutin, és a munka szeretete, nincs lazsálás, feladat van, amit meg kell csinálni. És láthatóan ezt élvezi is.

 

De nem volt teljesen egyenes az útja ehhez a szakmához. Hogyan jut el valaki a Testnevelési Egyetem sportmenedzser szakától és az Informatikai és Hírközlési Minisztériumtól egy olajos, szerszámokkal és abroncsokkal teli műhelyig? Tulajdonképpen egyszerűen: Krisztián eleinte csak besegített unokatestvérének, amikor nem volt elég embere, aztán egyre többször volt rá szükség. Végül úgy döntött, elvégzi a megfelelő szakmát, és csak ezzel fog foglalkozni. És milyen jól tette!

Érdemes vele beszélgetni kicsit, amikor a szolgáltatásait igénybe vesszük, ugyanis számtalan izgalmas kerületi története van. Az egyik ilyen, hogy egyszer lehetősége volt egy 1927-es Ford T-modell kerekeit szerelni. Wow! Gondoltátok volna, hogy ilyen autók vannak a kerületben? Mindenesetre sokat elmond a munkájáról az, hogy egy ilyen értékes autónál őt hívták segítségül.

kohezios_alap