• írta Török Zsuzsa Gyöngy
  • 2022. június. 14. kedd
  • 0

Erzsébetváros Jövőjéért díjak, emlékdiplomák

Köszönet az áldozatos munkáért, a tudásért minden erzsébetvárosi pedagógusnak!
title image

Köszönet az áldozatos munkáért, a tudásért minden erzsébetvárosi pedagógusnak!

Erzsébetváros Jövőjéért díjak, emlékdiplomák

 

„Önök tudást adnak át. És az elmúlt évtizedekben nagyot változott ez a tudás. Egy mai diáknak lehet, hogy 3-4 foglalkozása is lesz az élete során, s Önöknek már most erre kell felkészíteni őket” – fogalmazott Niedermüller Péter a kerületi pedagógusnapi ünnepségen, melynek a K11 adott otthont. A polgármester minden erzsébetvárosi óvónőnek, dadusnak, tanítónak, tanárnak megköszönte áldozatos munkáját, majd átadta az idei Erzsébetváros jövőjéért díjakat.

 

Először Drevenka Judit vehette át az elismerést, aki a Kópévár Óvodában dolgozik immár 17 esztendeje, s gyermekekhez fűződő viszonya példaértékű a közösség számára.

Erzsébetváros jövőjéért díjban részesült Tarr Erzsébet óvónő, a Kópévár Óvoda vezetője. A mesterpedagógus 1983 óta dolgozik a Murányi utcában, s folyamatosan keresi az innovatív megoldásokat, az előrelépést munkájában.

Tripolszky Juditot a Baross Gábor Általános Iskola tanítóját is kitüntette az önkormányzat magas szintű szakmai tevékenységéért. Méltatásában elhangzott: kimeríthetetlen energiájú pedagógus, programszervező, mentoráló, segítő tevékenységek sokaságával.

 

Vastapssal fogadták az ünnepség résztvevői az emlékdiplomásokat.

Aranyoklevél kitüntetéséért szaladt föl a színpadra Vasady Lóránt Gyuláné, a Rottenbiller utcai és a Rózsa utcai óvoda nyugalmazott óvónője. A ma is aktív életet élő szakember 1972-ben szerezte meg a képesítését.

Gyémántoklevelét vette át ugyancsak a színpadra lépve Vidéki Béláné óvónő, aki 1962-ben végzett Kecskeméten és 35 éven át dolgozott a Dob Óvodában. Jelenleg is tartja a kapcsolatot intézményével, kollégáival, figyelemmel kíséri az ovi életét.

Szűnni nem akaró tapsvihar fogadta Salamon Hermannét, az ünnepség legidősebb pedagógusát, aki segítséggel ugyan, de kilépett az ünneplő közönség elé. Edit néni éppen 70 esztendeje vehette kézbe képesítését, s 1952-től Erzsébetvárosban dolgozott egészen nyugdíjazásáig. Pályafutása alatt részt vett anyanyelvi fejlesztési lehetőségek kidolgozásában, óvodai nevelési program kidolgozásában, és gyermekvédelmi felelősként is tevékenykedett. Niedermüller Péter a virágcsokor mellé Rubinoklevelet adott át Salamon Hermannénak.

 

A kerületi pedagógusnapi ünnepség Fülöp Viktor stand up műsorával folytatódott, majd Tunyogi Bernadett és Csengeri Attila énekeltek örökzöldeket a vendégeknek.

kohezios_alap