• írta Sándor Zsuzsa
  • 2022. július. 13. szerda
  • 0

Átadták az Almássy téri kutyafuttatót

A környéken élő lakók régi vágya volt, hogy a kutyafuttatót felújítsuk, mert a korábbi köves talaj felsértette a kutyák lábát.
title image
Átadták az Almássy téri kutyafuttatót

Kutyások és négylábú barátaink nagy örömére átadták az Almássy téri felújított kutyafuttatót. Azt, hogy az egész kerület számára fontos ez az esemény, jelezte, hogy a polgármester és az önkormányzat több vezetője is megjelent az átadón.

–A környéken élő lakók régi vágya volt – mondta Niedermüller Péter, polgármester – hogy a kutyafuttatót felújítsuk, mert a korábbi köves talaj felsértette a kutyák lábát. Nem szívesen jöttek ide az emberek, más futtató viszont nincs a környéken. Az önkormányzat ezért úgy döntött, hogy felújítja ezt a helyet: ki lett cserélve a talaj, kijavítottuk a kerítést, új bejárati ajtó van. Mindenki azt mondja, hogy a homokos talaj nagyon jó megoldás, azért is, mert elvezeti a vizet, jobban lehet tisztán tartani. Az egész sokkal kulturáltabban néz ki.

A friss homokban ugrabugráló vidám blökik láthatóan élvezték az új játszóterüket.

Az egyik padon ülő néni meg is jegyezte:

– Mi hatszor mentünk állatorvoshoz, mert a kavicstól mindig megsérült a kutyám mancsa. A homokot sokkal jobban szereti. Igaz kiskutyám?  – Clark Szupermen, a fekete bundás házi kedvenc, helyeslően nézett a nénire.

Az önkormányzat részéről Szücs Balázs, alpolgármester kezdeményezte az Almássy téri kutyafuttató korszerűsítését, együttműködve a szakmai partnerükkel, a ZöldEb Kutyás Érdekvédelmi Egyesülettel.  A szervezet 2.5 éve felmérést készített a kerületi ebtulajdonosok között: mire cseréljék ki a kavicsot? A többség szavazata alapján választották a homokot. Az Erzsébetváros Kft. végezte a munkálatokat, gondoltak arra is, hogy esős időben senkinek se kelljen sáros lábbal járkálni itt, ezért a gazdáknak kövekkel kirakott utakat is építettek. Bekerült egy slag is, megmaradtak a padok, a kutyajátékok. Már előzőleg „védőpajzzsal” vették körbe az itteni fákat.

–Erre leginkább azért volt szükség, mert a kutyák feltéphetik a fák kérgét – magyarázta Hirbek Edina, a ZöldEb vezetője.

Tervezik a Klauzál téri, és a Százház utcai futtatók felújítását is. A ZöldEb elnöke megerősítette, az egész fővárosban ez az első teljes egészében homokos kutyafuttató. Ebből a szempontból a legkutyabarátabb. 

kohezios_alap