• írta Török Zsuzsa Gyöngy
  • 2022. május. 26. csütörtök
  • 0

Aranyoskám ősszel a Madách Színházban!

A Madách Színház ismét világsikert hoz Budapestre: 2022. szeptember 16-17-18-án bemutatja az Aranyoskám című musicalt, Szirtes Tamás rendezésében.
title image

Aranyoskám ősszel a Madách Színházban!

A Madách Színház ismét világsikert hoz Budapestre: 2022. szeptember 16-17-18-án bemutatja az Aranyoskám című musicalt, Szirtes Tamás rendezésében. A musical a Madách Színházban non-replica változatban, vagyis saját rendezői koncepcióval, díszlettel, jelmezzel és koreográfiával kerül színre.

Az eredeti musical szövegkönyvét Robert Horn írta, zenéjét és a dalszövegeket David Yazbek. A művet Bárány Ferenc és Puller István fordította. Az Aranyoskám – szülőhazájában Tootsie – című filmet Sydney Pollack 1982-ben mutatta be Dustin Hoffmannal a címszerepben. A produkció 10 Oscar-jelöléséből a legjobb női főszereplő (Jessica Lange), a legjobb operatőr és a legjobb hang díját nyerte el. A Golden Globe-ot a legjobb női mellékszereplő, a legjobb színész, és a legjobb zenés film és vígjáték kategóriában kapta meg. A film cselekményét nagyban adaptálta a musical-változat.

A musical

A filmhez hasonlóan a musical is a tehetséges, de munkanélküli színész történetét meséli el, aki ezúttal nem szappanoperában, hanem Broadway-musicalben próbál szerencsét. A Tootsie-musical bemutatója 2019. április 23-án volt a Broadwayn, a Marquis Theatre-ben, óriási sikert aratott. Az európai színházrajongók ősszel Magyarországon, a Madách Színházban láthatják a musicalt, főbb szerepekben Sánta Lászlóval, Serbán Attilával, Szemenyei Jánossal, Peller Annával és Simon Boglárkával.

kohezios_alap