• írta Török Zsuzsa Gyöngy
  • 2022. november. 16. szerda
  • 0

A Quack nyerte idén a tehetségkutatót!

„Elképesztő mindenki, izgalmas volt minden produkció!” – így lelkesedett Péterfy Bori szombaton a K11-ben
title image

A Quack nyerte idén a tehetségkutatót!

Szabad a színpad

„Elképesztő mindenki, izgalmas volt minden produkció!” – így lelkesedett Péterfy Bori szombaton a K11-ben, ahol 3. alkalommal rendeztek Szabad a színpad címmel könnyűzenei tehetségkutató versenyt fiatal előadóknak és zenekaroknak. A színész, előadóművész a zsűri elnökeként hallgatta a produkciókat, munkáját Horváth Gergely és Fehér Gábor segítették.

A kreatív producer, rádiós szakember elmondta, nagyon fontosnak tartja: hogy minden fellépő közölni akar valamit a dalával és saját, egyedi hangot hozott.

Fehér Gábor, a Bohemian Betyars alapító tagja zenekaruk kezdeti éveit idézte fel a Szabad a színpad versenyzőinek. Arról beszélt, hogy rengeteg tehetségkutatón elindultak, sose nyertek, és mindent megoldottak maguk, mert nekik ez volt a feladatuk. Ezért sem szabad elkeseredni annak, aki nem ér el helyezést, dolgozni kell tovább, járni a saját, önálló utakat.

Rekordszámú – közel 40 – nevezés érkezett az idei Szabad a színpad versenyre, s a szakmai zsűri a beküldött dalok alapján 10 előadót, illetve együttest választott be a döntőbe. Szombaton színpadra lépett a K11-ben Blanka, Gasparek, a Küszöb, Lovas Juci, a Möbius, a Quack, a Selah Vie, a Stone Sober, a Szia Anya és a Totoro. Mindenkinek maximum 15 perc jutott a deszkán, ez előadónként általában három dalt jelentett.


(Fotó: Kelemen Gergő photography)

A zsűri döntése alapján idén a Quack álhatott a képzeletbeli dobogó tetejére, hatalmas üdvrivalgások közepette, úgy tűnt a nézők egyetértettek a zsűrivel. A versenyben második lett Lovas Juci, harmadik helyen a Selah Vie végzett. A Szabad a színpad Különdíjasa: a Szia Anya.

A győztes Quack zenekar tagjai – Lőrincz Álmos és Daróczi Bence – elmondták, hogy csapatuk valójában tízfős, de azért jöttek akusztikus duettel a versenyre, hogy kiderüljön: a saját dalok önállóan, zenekari körítés nélkül vajon megállják-e a helyüket?

A zsűri, a közönség és a végeredmény szerint: igen!

A díjakat Péterfy Bori adta át, aki – Horváth Gergellyel és Fehér Gáborral – az eredményhirdetés után is a fiatal zenészekkel maradt a produkciókat egyenként értékelni.

 


kohezios_alap