• írta Adminisztrátor
  • 2020. december. 12. szombat
  • 2

500 élelmiszercsomagot osztanak szét a rászoruló családok számára

500 élelmiszercsomagot osztanak szét a rászoruló családok számára
title image

500 élelmiszercsomagot osztanak szét a rászoruló családok számára

A rászoruló családok között 500 élelmiszercsomagot osztanak szét Erzsébetvárosban, az Ételt Az Életért Alapítvány és a kerületi szociális szervezet, a Humán Szolgáltató közös szervezésében. 

A Humán Szolgáltató munkatársa lapunknak elmondta: a csomagokban főleg élelmiszert és csokoládét gyűjtött az Ételt Az Életért Alapítvány, amit a Család- és Gyermekjóléti Központ oszt szét a rászorulók között. – „3 napra terveztük az osztást, hogy ne legyen torlódás. Van kézfertőtlenítő és a dokumentáció is teljesen vírusbiztos” – mondta a Bischiz Johanna Integrált Humán Szolgáltató Központ (BJIHSZK) munkatársa, aki szerint óriási szükség van mostanság a társadalmi szolidaritásra: háromszor-négyszer annyi rászoruló háztartást regisztráltak az utóbbi időben, mint múlt évben ilyenkor. 

Ezért a kerületi szociális szervezet a Mozgáscentrumban szervez gyűjtés a rászorulók javára. Arra kérnek minden jó érzésű budapestit, erzsébetvárosit, hogy vigyen a Mozgáscentrumba (Lövölde tér 7., bejárat a Király utca felől) tartós élelmiszert, adományt. – „Rengeteg családnak van szüksége támogatásra, segítségre, élelmiszerre” – mondta a BJIHSZK szociális dolgozója. A gyűjtést karácsony utánra is szeretnék kiterjeszteni. Élelmiszert, mosószert, tisztálkodószereket (ruhaneműket most nem) gyűjtenek a Mozgáscentrumban, amit a Család- és Gyermekjóléti Központ szervezésében osztanak szét. Ha valaki más adományt szeretne adni, a BJIHSZK arra kéri: egyeztessen előre telefonon a szociális szakemberekkel. 

 

Erzsébetváros Önkormányzat Adományszámla, veszélyhelyzetben lévő lakosság támogatására:

11784009-15507008-10250000 

Amennyiben tárgyi adományt, vagy élelmiszert adna, kérjük, hogy előzetesen egyeztessen kollégánkkal a lenti elérhetőségek valamelyikén. 

[email protected], telefon: 06 1 321 0635

Az adományok leadásának helye: Mozgáscentrum 1071 Budapest, Lövölde tér 7.

Nyitvatartás: hétfő-csütörtök: 08.30-16.00 óra, péntek: 08.30-14 óra 

Aki önkéntes munkával szeretne hozzájárulni az ügyhöz, annak jelentkezést az [email protected] email címen várjuk.

kohezios_alap