• írta Sári Judit
  • 2022. július. 07. csütörtök
  • 0

Dr. Bálint András rendőr alezredes a VII. Kerületi Rendőrkapitányság új vezetője

Néhány nappal hivatalba lépése után az új rendőrkapitányt bemutatkozó látogatáson fogadta Niedermüller Péter polgármester.
title image

Budapest rendőrfőkapitányának javaslatára az Országos Rendőr-főkapitányság vezetője 2022. július 1-jei hatállyal dr. Bálint András rendőr alezredest bízta meg a VII. Kerületi Rendőrkapitányság vezetésével. Néhány nappal hivatalba lépése után az új rendőrkapitányt bemutatkozó látogatáson fogadta Niedermüller Péter polgármester. A megbeszélésen részt vettek a kerület közbiztonságért felelős vezetők, dr. Kispál Tibor alpolgármester és Sedlák Tibor, a Rendészeti Igazgatóság vezetője, valamint csatlakozott az első egyeztetéshez Tóth László jegyző és az önkormányzati Kabinet vezetője, Nagy Nóra is.

A 21 éves szakmai tapasztalattal bíró új erzsébetvárosi rendőrkapitányt bizalommal fogadta Niedermüller Péter. Az évtizedes rendvédelmi tapasztalatoknak köszönhetően az ismerkedés nagyon rövid időn belül villámegyeztetéssé alakult. Erzsébetváros polgármestere elmondta, tisztában van azzal, hogy nem vagyunk egy egyszerű kerület, de ezt ellensúlyozandó abszolút nyitott az önkormányzat az együttműködésre, a kapcsolatok ápolására, fejlesztésére. „A közös cél, a lakosság érdekeit szolgáló, hatékony együttműködés kialakítása”. Éppen ezért azt kérte a résztvevőktől, hogy az illetékes vezetők mielőbb vegyék fel egymással a kapcsolatot, kezdjék meg, illetve folytassák az összehangolt munkát Erzsébetváros érdekében.

Erzsébetváros illetékes vezetői felhívták a figyelmet a kerület közbiztonsági helyzetére is jelentős hatást gyakorló, folyamatosan növekvő turizmusra, a Belső-Erzsébetvárost különösen érintő problémákra, érintve a drogkereskedelem, a prostitúció, az éjszakai rendbontások témakörét is.

Dr. Bálint András rendőrkapitány bemutatkozására a július 13-ai képviselő-testületi ülésen kerül majd sor. 

kohezios_alap